Rottebekjempelse er pålagt den enkelte kommune. På næringsmiddelvirksomheter er det den tilsynsførende hygieniker som skal føre tilsyn med både rottesikring og rottebekjempelse på virksomheten. På næringsmiddelvirksomheter bør bekjempelse ved bruk av kjemiske midler unngås om mulig. Det er en stor risiko for forurensning av matvarer og de døde rotter lukter ubehagelig. For bekjempelse av rotter i en virksomhet kan man benytte kasser med rottegift som plasseres på strategiske steder utenfor bygningen slik at eventuelle streifrotter bekjempes innen de finner veien inn i virksomheten og etablerer seg der. Hvis det er tilfeller av rotter innendørs bør man benytte smekkfeller slik at de døde dyr enkelt kan fjernes. Bruk et stort antall feller. Plasser dem med utløsermekanismen inn mot veggen og sørg for at lokkematen sitter godt fast. I enkelte tilfeller kan det være nødvendig å benytte seg av gift.
Rottebekjempelse
Latest posts by Henri Mourier (see all)