(Latin: Ephestia elutella.)
Blir også kalt høymøll eller tobakksmøll og tilhører den gruppe man med
fellesbetegnelse kaller sjokolademøll. Kakaomøllen ligner melmøllen. Kakaomøllen er utbredt i lagre og i husholdninger i den tempererende del av verden. Den angriper bl.a. korn, frø, dyrefôr, tørket frukt, mandler, nøtter, kakaobønner og ferdige sjokoladevarer.
Kakaomøll kan dessuten gjøre betydelig skade i tobakkslagre. Hunnen legger rundt 300 egg, og de fleste av disse legges i løpet av de første fire dager av hunnens tilværelse som voksen møll. De voksne møll lever nemlig ikke lenge: 2-3 uker ved normal stuetemperatur og kun 9 dager ved en temperatur på 25 °C. Til gjengjeld bruker larvene lang tid på deres utvikling. Ved stuetemperatur tar det fra 80 til 206 dager for larven å bli voksen, avhengig av matens art.
De fullvoksne larver måler kun 12 mm. De blir rastløse og forlater maten for å vandre omkring i opptil tre dager før de finner et sted å forpuppe seg. De søker oppover, noe som ofte resulterer i at de finner et sted øverst på veggen eller i taket. Ved ikke-oppvarmede lagre vil larvene gå i dvale om høsten, den såkalte diapause, for først å forpuppe seg året etter. Puppetilværelsen varer 2-3 uker.