Mange av de billelarver, spesielt klannerlarver (Dermestidae), som er alminnelige i Norge har en innviklet hårbekledning. Noen av klannerlarvene har en dusk av lange hår. Hårene ender i noe som minner om en harpunspiss med 4-6 lange mothaker, i tillegg til at skaftet er dekket med 30-40 rosetter av mothaker som vender oppover. Føler klannerlarven seg truet av andre smådyr vil den snu bakenden mot angriperen og reise hårene, noe som ender i at flere hår blir skutt av kroppen. Hårene irriterer angriperen og kan lamme dyret slik at det må gi tapt.
Hår fra klannerlarver kan også trenge inn i huden på mennesker. Dette kan for eksempel skje hvis man ligger på en madrass som har hatt besøk av teppebiller (Anthrenus spp.) eller hvis man kommer i kroppskontakt med klannerlarver som har funnet veien fra fuglereder eller matvarer til vårt tøy eller møbler. På huden vil man kunne se en mørk prikk. Dette er klannerlarvehåret eller deler av det. Rundt prikken vil det komme en rød og irritert sone hvor det senere vil bli dannet en liten klar blemme som etter et par dager kan bli gul (av betennelse). Man kan forsøke å unngå betennelsen ved å nappe håret ut med nål og pinsett, men det finnes ingen garanti for at dette lykkes.
Bekjempelse.
I første omgang bør man finne ut hvor klannerlarvene kommer fra og deretter enten bekjempe dem med gift eller forsøke å stenge dem ute. I tillegg bør man forsøk å fjerne klannerlarvene (så godt det kan la seg gjøre), deres tomme skinn og løse hår. Støvsuging gjentatte ganger kan hjelpe på problemet.