Begge arter blir funnet i 4-5 % av de skip som ankommer fra utlandet til de britiske havner. De kan leve av samme ting, men den sagtannede nøttebille finnes hyppigst i olje- og fettholdige planteprodukter, mens den sagtannede melbille normalt er i kornbaserte matvarer. Den sagtannede nøttebille krever litt høyere temperatur enn den sagtannede melbille og er dermed heller ikke så tolerant overfor kulden som denne.
Her i landet er det den sagtannede melbille man finner i ikke-oppvarmede kornlagre. I oppvarmede lokaler, for eksempel kjøkken, er begge arter like hyppige. I de norske kornlagre er den sagtannede melbille spesielt tilknyttet de varme områder som med tiden oppstår omkring lokale kornsnutebilleangrep. Under de litt varmere forhold i England forekommer det ofte at helt nytt korn, som blir lagt inn for varmt, i løpet av få uker kan være sterkt angrepet av sagtannet melbille. Dette fenomen kjenner man ikke til i Norge.